Investeer in jezelf!

> "Op ijver | Achterhoeks Talentenfonds"

"Op ijver | Achterhoeks Talentenfonds"

Scholingsvoucher? Voor wie?

De scholingsvoucher is er voor werkzoekenden, werkenden, baanveranderaars en ZZP’ers uit de Achterhoek die zich willen om-, her- of bijscholen. De scholingsvoucher kan gebruikt worden om je binnen jouw vakgebied te ontwikkelen, maar biedt jou ook de mogelijkheid om jezelf klaar te stomen voor een ander beroep in een andere sector. Denk bijvoorbeeld aan de overstapberoepen https://www.werk.nl/arbeidsmarktinformatie/kansen-arbeidsmarkt/overstapberoepen-werk-vinden-in-ander-beroep

Lekker aan het werk? Investeer in jezelf!

Wij willen graag dat dat zo blijft… en als het niet zo is, dan helpen we je daar graag bij. Investeer via "Op ijver | Achterhoeks Talentenfonds"  in jezelf, je werkomgeving én in je werkplezier. Zo blijf je je een Leven Lang Ontwikkelen!

Wil jij je binnen je vakgebied ontwikkelen of wil je veranderen van branche en werkomgeving? Vraag dan je persoonlijke voucher aan om je scholing te bekostigen. Je krijgt ondersteuning van een loopbaanadviseur van het Leerwerkloket Achterhoek. Zij voeren een loopbaangesprek met je, zetten indien nodig beroepskeuzetesten in en beoordelen je aanmelding.

Je baan kwijt door de coronacrisis? Overweeg je een carriereswitch?

UWV laat zien welke beroepen voldoende tot goede baankansen bieden. Dat geeft richting aan mensen die op zoek moeten naar ander werk of willen nadenken over omscholing. In totaal gaat het om 182 kansrijke beroepen, verdeeld over 15 segmenten. Er zijn kansen op verschillende niveaus. Zo staan er beroepen in het overzicht waar geen of nauwelijks instroomeisen worden gesteld, zoals asbestverwijderaars, ongediertebestrijders en verkeersregelaars.

In de meeste beroepen wordt er gevaagd om specifieke kennis en vaardigheden op middelbaar niveau, zoals verzorgende IG, verpleegkundigen, hoveniers, monteurs zonnepanelen, onderhoudsschilders, verspaners, vrachtwagenchauffeurs, handhavers openbare ruimte (BOA’s) en bakkers. Ook op hoger niveau zijn er baankansen. Denk aan operatieassistenten, docenten talen of exacte vakken, ict programmeurs, security specialisten, inkopers, accountants en bedrijfsleiders in supermarkten. Voor meer informatie kijk op: https://www.werk.nl/arbeidsmarktinformatie/beroep/kansrijke-beroepen

Heb je hulp nodig, wil je informatie en/of advies? Je krijgt ondersteuning van een loopbaanadviseur van het Leerwerkloket Achterhoek. Zij voeren een loopbaangesprek met je, zetten indien nodig beroepskeuzetesten in en beoordelen je aanmelding.

Voorwaarden

  • Je woont of werkt in de regio Achterhoek en kunt je motivatie voor het volgen van een opleiding onderbouwen 
  • De scholing versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt
  • De aanraag wordt getoetst op aansluiting met de huidge arbeidsmarkt
  • Het opleidingsinstituut heeft een erkenning (zoals CREBO, CROHO, NTRO, CEDEO, CRKBO)

Aanvullende voorwaarden worden tijdens het eerste gesprek besproken.

Interesse? Vraag nu een loopbaangesprek aan voor jouw eigen scholingsvoucher!

Meld je aan op de website https://www.opijver.nl en wij nemen contact met je op voor een afspraak.