> Flevoland lanceert na hotspotsucces logistiek cluster

Flevoland lanceert na hotspotsucces logistiek cluster

Vergadering met vijf collega's van bovenaf gefotografeerd

Tijdens een online seminar is eind vorige week het nieuwe Logistiek Cluster Flevoland gelanceerd. Dit cluster wil ondernemers, onderwijs en overheid bij elkaar brengen om de ambities van Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde verder uit te bouwen.

Met het Logistiek Cluster Flevoland wil Almere-Lelystad-Zeewolde de huidige toppositie in de ranking van logistieke hotspots van Nederland de komende jaren bestendigen. Met dit nieuwe cluster willen de initiatiefnemers de logistiek in de regio graag structureel versterken door invulling te geven aan de programmalijnen: Opleiden & Arbeidsmarkt, Innovatie & Business Development, Infrastructuur en Regionale Promotie/Logistieke Hotspot.

Werken in de logistieke keten

Tijdens de online kick-off van het cluster boog een mix van ondernemers, overheid en regionale onderwijsinstellingen zich alvast over de toekomst van ondernemen, leren en werken in de logistieke keten in de huidige logistieke hotspot nummer drie van Nederland.

100 tot 120 banen realiseren

Een van de eerste wapenfeiten van het cluster is een traject waarin 15 deelnemers van het werkbedrijf Lelystad door MBO College Lelystad in 24 weken worden omgeschoold tot logistiek medewerker. “Dit is een hybride traject samen met logistieke bedrijven. Momenteel werken we samen met 15 bedrijven samen in Flevoland. We hopen dat dit aantal spoedig zal verdubbelen. Wij streven ernaar om de komende twee jaar 100 tot 120 banen via leer -werk trajecten te realiseren”, zegt Piet Mathot die als programmamanager verantwoordelijk voor de personeelskant binnen de programmalijn Opleiden & Arbeidsmarkt.  Om nog succesvoller te zijn, is Almere-Lelystad ook in gesprek met de regio Amsterdam voor een nauwere samenwerking.

Faciliteren samenwerking

Volgens kwartiermaker van het cluster, Serge Hollander, vormt dit initiatief een eerste stap in het optimaal faciliteren van de logistiek in de regio Flevoland. “Deze regio draagt de logistiek een warm hart toe. In de beste traditie van de polder zijn partijen hier bereid om samen te werken. We kijken er naar uit om samen de schouders te zetten onder het Logistiek Cluster Flevoland.”

Steun Lelystad Airport Businesspark

Het Logistiek Cluster Flevoland is een initiatief van de gemeenten Almere, Lelystad en Zeewolde, Hogeschool Windesheim, het ROC van Flevoland, Horizon Flevoland en Win4All – Economic Board Flevoland. Het cluster wordt verder onder meer gesteund door organisaties zoals Lelystad Airport Businesspark en Werkbedrijf Lelystad.

Leerwerkloket:  Algemeen