> Bijeenkomst Leren en Werken in ontwikkeling

Bijeenkomst Leren en Werken in ontwikkeling

Logo's Leren en Werken en Leerwerkloket / scherm en persoon

“Als je Beweegt word je minder snel Geraakt”, met deze subtitel organiseert het LeerwerkLoket Utrecht een aantal bijeenkomsten voor werkgevers en professionals over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de regio Utrecht.

“Als je Beweegt word je minder snel Geraakt”.

Vragen vanuit o.a. docenten/decanen uit het onderwijs, jobcoaches, buurtteammedewerkers en klantregisseurs van gemeenten worden beantwoord. Daarnaast wordt er duidelijke informatie verstrekt over de knelpunten op de arbeidsmarkt, maar vooral de mogelijkheden om deze op te lossen worden besproken. Zoals gezegd staan de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in Midden Nederland centraal. Kans- en overstapberoepen komen uitvoerig aan de orde. Maar ook de infrastructuur die nodig is om te komen toe een Leven lang Ontwikkelen wordt doorgesproken. Er worden cijfers en getallen die genoemd, onderbouwd door onderzoek van het UWV en SBB.

De bijeenkomst is interactief: als ‘nulmeting’ is in het programma een quiz opgenomen waarin de deelnemers hun kennis kunnen meten met anderen.  In kleine subgroepen worden adviezen voor werkgevers opgesteld hoe men in deze tijd aan geschikt personeel kan komen.  De bijeenkomst wordt besloten met de rol die het LeerwerkLoket bij dit alles kan betekenen.

De eerste bijeenkomst, die anderhalf uur duurde,  is reeds achter de rug. De belangstelling was groot. Een aantal aanmelders kwam op de wachtlijst. De bijeenkomst werd door alle aanwezigen goed gewaardeerd. Applaus klonk na afloop. Dat zegt genoeg!

Wil je meer weten over de bijeenkomst Leren en Werken in ontwikkeling of wil je er een in je eigen regio organiseren?
Neem dan contact op met Erik de Graaf of Jaco Ermstrang van het LeerwerkLoket Utrecht ( utrecht@lerenenwerken.nl )