> Festival van Zorg & Welzijn

Festival van Zorg & Welzijn

Ben je benieuwd of werken in de Zorg en Welzijn wel bij je past en waar jouw kansen liggen op het gebied van werk, opleidingen en zij-instroom?

Om deze vragen te kunnen beantwoorden vond op donderdag 3 oktober jl. in het ZIMHC Theater in Utrecht het Zorg & Welzijn festival plaats. Op deze bijeenkomst, die georganiseerd werd door het Werkgevers Servicepunt Utrecht Midden, Gooi en Vechtstreek, regio Amersfoort, de gemeente Utrecht en Utrecht Zorg  gaven maar liefst 28 zorgorganisaties ‘acte de presence’.

Ook het LeerwerkLoket Utrecht was van de partij, dit keer met een gezamenlijke stand in de vorm van een Taal Theehoek. Deze hoek was gezamenlijk ingericht door de stichting “Taal Doet Meer” en “NL trainingen”. Dit had alles te maken met het onderwerp dat de drie organisaties onder de aandacht wilde brengen: met werkgevers en werkzoekenden in gesprek gaan over taalvaardigheid op de werkvloer. Want 1 ding is zeker:  een goede beheersing van de Nederlandse taal is een belangrijke voorwaarde om professioneel je werk te kunnen doen.  Er waren creatieve werkvormen bedacht, variërend van een woordenspel, een theemenu (met taalfouten en ontbrekende letters) en een werkinstructie voor het lezen van vacatureteksten van banen in de Zorg.

En uiteraard werd er aan de bezoekers gratis thee (met een koekje) aangeboden. Dit alles met het doel om met de aanwezigen van het event in gesprek te gaan over taal op de werkvloer.