> Geslaagde LeerWerkMarkt; veel belangstelling voor leren en werken in de regio.

Geslaagde LeerWerkMarkt; veel belangstelling voor leren en werken in de regio.

Op woensdag 8 mei werd, in partycentrum De Lockhorst in Sliedrecht, voor de zesde keer de LeerWerkMarkt georganiseerd door de LeerWerkLoketten van regio Drechtsteden en Alblasserwaard Vijfheerenlanden. Geïnteresseerden konden bij de ruim 30 standhouders terecht voor informatie en vragen over opleidingen en kansrijke beroepen. Diverse branches waren vertegenwoordigd, waaronder logistiek, zorg, techniek, bouw, groen en horeca. Daarnaast konden de bezoekers een kort loopbaangesprek voeren met de adviseurs van de LeerWerkLoketten.

De middag werd geopend door wethouder Trudy Baggerman van Hardinxveld-Giessendam. Zij benadrukte vanuit haar persoonlijke ervaring hoe belangrijk het is om je te blijven ontwikkelen. Dat kan in je eigen vakgebied of juist daarbuiten, als daar meer kansen liggen. “Je kunt meer dan je denkt, en de LeerWerkLoketten kunnen je prima verwijzen naar diverse partijen in de regio.”

Werkenden en werkzoekenden, van junior tot senior, van theoretisch tot praktisch. Iedereen was welkom. De groep die vooral interesse had, was de 40-plusser die zeer gemotiveerd was om weer aan de slag te gaan.

Deze LeerWerkMarkt was de eerste trap in een tweetrapsraket voor leren en werken in de regio Drechtsteden. Op 23 mei volgt een Job Event. Deze gaat over MBO-banen en BBL-trajecten. Meer informatie kun je vinden op www.baasoverjeeigentoekomst.nl.