> Kabinet introduceert subsidie van 1.000 tot 2.000 euro voor bijscholing

Kabinet introduceert subsidie van 1.000 tot 2.000 euro voor bijscholing

Het kabinet introduceert een persoonlijk ontwikkelbudget voor extra scholing waar alle Nederlanders aanspraak op kunnen maken. Hiermee kunnen honderdduizend tot tweehonderdduizend mensen een budget van 1.000 tot 2.000 euro ontvangen om zich bij te laten scholen.

200 miljoen beschikbaar

Dit melden het ministerie van Sociale Zaken en het ministerie van Onderwijs maandag. In totaal is er 200 miljoen euro beschikbaar voor de regeling.Dit zogeheten STAP-budget gaat de fiscale scholingsaftrek vervangen. Met deze aftrek konden mensen bij de aangifte voor de inkomstenbelasting de kosten voor sommige opleidingen en studies aftrekken.

In de nieuwe regeling kunnen mensen zich online aanmelden voor een budget. Volgens het ministerie van Sociale Zaken zal een breed scala aan opleidingen en cursussen in aanmerking komen voor een subsidie.

De overheid wil met de nieuwe regeling ervoor zorgen dat mensen zich meer laten bijscholen. Nu gebeurt dat nog niet regelmatig, merkt het ministerie op."Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. En dat ze daarmee aan de slag gaan. Dat moet vanzelfsprekend worden", verklaart minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Contact met het Servicepunt Leren en Werken Rivierenland

Met een deskundig en onafhankelijk advies vooraf, kunt u uw scholingssubsidie pas echt goed inzetten!

Neem daarom vooraf contact op met een leerwerkadviseur van het Servicepunt Leren en werken Rivierenland *).
Rivierenland@lerenenwerken.nl / 06-46 85 22 34

*) Al meer dan 10 jaar uw partner bij scholingsvragen, loopbaan en duurzame inzetbaarheid.
Voor iedereen tussen de 18- 68 jaar met vragen over leren en / of werken.