> Geslaagde bijeenkomst taal op de werkvloer

Geslaagde bijeenkomst taal op de werkvloer

De nieuwe deelnemers aan het Taalakkoord Noord-Holland Noord

Een mooi initiatief de maand van leren en werken in september. In Noord-Holland Noord hebben we diverse activiteiten georganiseerd. Op 12 september jl. een bijeenkomst bij RPAnhn in Alkmaar over ‘taal op de werkvloer’. Ruim 40 belangstellenden luisterde naar inspirerende praktijkvoorbeelden over hoe laaggeletterdheid op de werkvloer aan te pakken. René Karst, de nieuwe ambassadeur van de Stichting Lezen & Schrijven en één van de meest sympathieke volkszangers in Nederland vertelde meer over zijn werk als ambassadeur en begeleidde dat met passende liedjes. René Karst, onder meer bekend van zijn hit ‘Liever te dik in de kist’, stond de afgelopen jaren regelmatig in het theater om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. De komende jaren zet Karst zich belangeloos in voor Stichting Lezen & Schrijven om de aanpak van laaggeletterdheid nog bekender te maken bij het Nederlandse publiek en in het bijzonder bij de mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Nieuwe werkgevers

Ook zijn er weer drie nieuwe bedrijven verwelkomd, die zich hebben aangesloten bij het Taalakkoord NHN; Luba Uitzendbureaus, VO Samenwerkingsverband regio Alkmaar en Renolit uit Enkhuizen. Zij gaan zich binnen hun eigen organisatie extra inzetten voor de aanpak van laaggeletterdheid op de werkvloer. Een heel mooi initiatief!

Taalakkoord NHN

Tijdens de Taalakkoord NHN - bijeenkomsten wordt samen met alle deelnemers aan het Taalakkoord  gesproken over het bespreekbaar maken van taal op de werkvloer, het scholen van medewerkers en de financieringsmogelijkheden. Ook worden kennis en ervaringen uitgewisseld. Kijk voor meer informatie op de website: www.Taalakkoordnhn.nl 

Leerwerkloket:  Leerwerkloket Noord-Holland Noord