> Maak kennis met de adviseurs van het Leerwerkloket

Maak kennis met de adviseurs van het Leerwerkloket

video thumbnail

Vanaf 1 juni zijn de coronaregels voor heel Nederland versoepeld. Sommige Leerwerkloketten zullen daarom weer sporadisch op locatie gaan werken, maar tot 1 september werken de Leerwerkloketten grotendeels vanuit huis.

Wat betekent dit voor jou?

Onze adviseurs zijn de afgelopen maanden vanuit huis gaan werken. Wat dit voor jou betekent, vertellen zij graag zelf in onderstaande video.

Onderzoek jouw nieuwe kansen met het Leerwerkloket

Veel bedrijven met een tekort aan werknemers nemen mensen aan die niet de juiste vooropleiding hebben. De nieuwe medewerkers worden dan intern opgeleid door dat bedrijf of in samenwerking met een roc of andere opleider. Zo leer je een nieuw vak tijdens je werk en krijg je ook gewoon betaald.

Onze adviseurs weten precies welke bedrijven in jouw regio een tekort aan werknemers hebben. Wij kijken naar wat je kunt en wat je leuk vindt en proberen je zo te begeleiden naar ander werk. Wil je iets anders gaan doen en overweeg je een carrièreswitch? Neem voor loopbaan- en scholingsadvies contact op met een Leerwerkloket bij jou in de buurt.

Speciaal voor uitzendkrachten

Werkte jij als uitzendkracht en ben je jouw baan verloren? Dan kun je zo snel mogelijk weer aan de slag met de Van Werk Naar Werk voucher van DOORZAAM. DOORZAAM heeft speciaal voor uitzendkrachten die werkloos zijn geraakt door de coronamaatregelen de Van Werk Naar Werk voucher ontwikkeld. Heb je een vacature gezien waarvoor je je moet laten omscholen? Kom dan naar het Leerwerkloket. Wij nemen contact op met de werkgever en als die jou een contract wil aanbieden, vragen wij de voucher ter waarde van €500,- aan waarmee je je kunt laten omscholen. 

Het Leerwerkloket kan de voucher tot 1 juli 2020 voor je aanvragen. Meer informatie over deze regeling vind je hier.

Ben je zzp’er? Benut je talenten!

Heb je als zzp’er gewerkt en zie je jouw opdrachten opdrogen? Dan kun je bij het Leerwerkloket terecht. Als zzp’er ben je misschien niet altijd bewust van al je talenten en competenties.
Veel zzp’ers hebben bijvoorbeeld, naast het uitvoeren van hun vak, ook de nodige ervaring met administratief werk. Het Leerwerkloket kijkt niet alleen naar welke opleiding je hebt gevolgd of welk vak jij hebt uitgeoefend. Wij kijken júíst naar wat je nog meer kan, wat jouw competenties zijn en waar jouw interesses liggen. Wij helpen jou om zaken scherp te krijgen voor het vinden van een nieuwe opdracht of baan.

Wij zijn er ook voor werkgevers

Het Leerwerkloket heeft veel kennis van de regionale arbeidsmarkt en een groot netwerk van ketenpartners, onderwijsinstellingen, werkgevers en gemeenten. Wij helpen werkgevers met het ontwikkelen van werknemers, met vragen over om- en bijscholing, leerwerktrajecten en andere regionale samenwerkingsinitiatieven. Ook ondersteunen wij werkgevers met het aanvragen van subsidies en andere fiscale mogelijkheden. 

Maak kennis met het Leerwerkloket in jouw regio

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met het Leerwerkloket bij jou in de buurt. Onze adviseurs staan klaar om samen met jou nieuwe kansen te onderzoeken.

Loading Video...