> NL Leert Door en het Leerwerkloket helpt daarbij

NL Leert Door en het Leerwerkloket helpt daarbij

De gevolgen van de coronamaatregelen op de arbeidsmarkt worden steeds zichtbaarder. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. De Leerwerkloketten volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met loopbaan- en scholingsadvies. Onafhankelijk en kosteloos; zoals de Leerwerkloketten dat al jaren doen.

Op 1 augustus is de regeling NL Leert Door van start gegaan. Hiermee wordt het nog makkelijker om je te ontwikkelen. Op 2 september werd bekend dat je helaas geen loopbaanadvies meer kunt aanvragen bij private loopbaanadviseurs omdat het maximum aantal aanvragen is ingediend. Weet dat je je bij het Leerwerkloket nog altijd kunt aanmelden voor loopbaan- en scholingsadvies.

Over NL Leert Door

Vanaf 6 juli 2020 kunnen werkgevers de NOW 2.0 aanvragen. Dit tweede noodpakket is erop gericht om zo veel mogelijk banen te behouden. Werkgevers die de NOW 2.0-regeling aanvragen, zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan scholing te doen. Om werkgevers en werknemers hierbij te helpen, introduceert het kabinet de regeling NL Leert Door. Vanuit deze regeling is €50 miljoen euro beschikbaar voor gratis ontwikkeladvies en gratis (online) scholing. Doel is om werkenden en werkgevers bewust te maken van het belang van leren en ontwikkelen. NL leert door helpt werkenden en werkzoekenden zich voor te bereiden op (ander) werk. NL leert door is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Hoe werkt Nederland? 

Via de website van Hoe Werkt Nederland worden werkenden, werkzoekenden en zzp’ers gewezen op de mogelijkheid voor zo’n kosteloos ontwikkeltraject en waar zij terecht kunnen. Op deze site worden de Leerwerkloketten genoemd als één van de loopbaanbedrijven waar je kunt informeren.

Alle feiten en cijfers van NL Leert Door vind je hier.

Kom je er alleen niet uit? We helpen je graag. Neem contact met ons op via het contactformulier