> Onze postduif gaat digitaal

Onze postduif gaat digitaal

Als je vroeger dacht aan het jaartal 2020, dacht je aan vliegende auto’s, zelfstrikkende schoenveters en een machine om het weer mee te beïnvloeden. Hoewel  hiervan voorlopig niets is uitgekomen, is de wereld anno 2020 wel een totaal andere dan die van toen. Onze auto’s kunnen weliswaar niet vliegen, maar ze rijden wel van a naar b op basis van complete digitale navigatie. En we kunnen het weer dan wel niet beïnvloeden, maar dankzij computers kunnen we het wel nauwkeurig voorspellen. 

Ook het Leerwerkloket wil zich in 2020 verder ontwikkelen op het gebied van informatie en digitalisering – onder andere in onze communicatie. Daarbij zetten we niet alleen in op een ijzersterke website. We gaan ook onderzoeken of en hoe we willen werken met innovatieve communicatievormen als vlogs, blogs, animaties, infographics en podcasts. Én we versturen onze nieuwsbrief voortaan met een digitale postduif, in plaats van met de vertrouwde briefpost. 

We gaan niet digitaal ‘omdat dat nou eenmaal moet’. Nou ja, misschien een beetje dan. Maar we gaan voornamelijk digitaal om twee redenen. In de eerste plaats kunnen we met een goed vindbare website en met nieuwere communicatievormen meer mensen bereiken. In de tweede plaats is digitale communicatie in veel gevallen goedkoper dan die op papier. Daardoor houden we geld over. Meer mensen bereiken én meer geld overhouden betekent dat we meer cliënten kunnen helpen. Aan een opleiding, aan werk of aan een stageplaats. En dat is precies waar we het voor doen!

 

Categorieën: 
Bestand: