> Succesverhaal 1: Van werken in de kinderopvang naar begeleider specifieke doelgroepen

Succesverhaal 1: Van werken in de kinderopvang naar begeleider specifieke doelgroepen

Zo kan het ook gaan.

Mevrouw had twee jaar geleden een aantal gesprekken gehad bij het leerwerkloket Achterhoek. Naast deze gesprekken heeft ze een aantal loopbaantesten gemaakt en is hier een mooi advies uit voort gekomen. Mevrouw heeft een goed beeld gekregen van haar competenties en interesses. Een van die interesses was werken in de sociale sector. Mevrouw heeft destijds niet veel kunnen doen met het advies, het paste niet in haar levensfase van dat moment (gezin met vijf kleine kinderen).

"Maar nu mijn jongste dochter geaard is op de basisschool, ligt er weer een weg voor mij open.Ik heb daarom ook besloten een opleiding te gaan volgen in de zorg, het liefst een werk-en leerplek. Ik ben op zoek naar iemand en dacht weer aan het Leerwerkloket Achterhoek om mij wegwijs te maken in dit traject. Welke opleiding past het best bij mij, welke erkende organisaties nemen BBL'ers in dienst etc.....een heleboel vragen".

"Ik ben dus op zoek naar iemand die een beetje de weg weet, connecties heeft, kan aangeven welk opleidingsinstituut bij mij past en welk BBL-plek daarvoor in aanmerking komt. Ik ben echt op zoek naar iemand die mij kan vertellen waar ik moet beginnen en hoe ik dat moet doen. En ook iemand die er vertrouwen in heeft dat het gaat lukken. Als je al een aantal jaren uit het arbeidsproces bent, neemt je zelfvertrouwen ook af."

Mevrouw weet nu zeker dat ze de zorg in wil. Ouderen of een specifieke doelgroep, dat maakt haar niet uit. Ze heeft veel ervaring in het werk in de kinderopvang. Haar uitgelegd hoe het werkt als ze weer naar school wil, BBL wil gaan doen en hoe ze dit zou kunnen aanpakken. Potentiele werkgevers voor haar opgezocht. Haar getipt elk zorginstelling, welke haar interesse heeft, wekelijks te volgen via de websites van de zorginstellingen. Netwerken is voor haar belangrijk! Op basis van haar CV werd mevrouw helaas niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Mevrouw is in september 2017 meegeweest met de bustour “Gluren bij de buren” georganiseerd door het Leerwerkloket Achterhoek. Haar CV is neergelegd bij zorginstellingen Elver en Marga Klompé. Ook is haar CV in een mailing aangeboden aan diverse andere zorginstellingen in de regio.

"Dankzij de introductie bij deze werkgevers en bij het Werkgevers Servicepunt Achterhoek, heb ik een BBL plek gevonden binnen Elver. Per 1 februari ga ik beginnen met de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg en 20 uur werken op een woongroep binnen Elver, daar heb ik heel veel zin in. Ik wil je heel erg bedanken voor alle moeite en tijd die je in mij hebt geïnvesteerd. Op deze manier zijn er wel deuren opengegaan die anders dicht waren gebleven voor mij. Nogmaals dank je wel hiervoor".