> Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

De adviseurs

De loopbaanadviseurs van het Leerwerkloket Achterhoek zijn (van links naar rechts) Karin Methorst, Birgitta Maas, Natasza Semp, Nathalie Hondelink en Eelco Kaarsemaker. Wij werken vanuit drie lokaties in de Achterhoek:  het Werkplein te Doetinchem (UWV), het Loopbaanplein (Graafschapcollege) te Doetinchem en het Loopbaanplein Oost-Achterhoek in Winterswijk.

Voor wie?

Het Leerwerkloket is er voor iedereen en voor alle leeftijden: scholieren, studenten, werkzoekenden, werkenden en ook voor werkgevers. Het maakt niet uit of je wel/niet een uitkering krijgt, wij zijn een onafhankelijk loket en de dienstverlening is kostenloos.

Wat doen wij?

Voor alle vragen op het gebied van scholing of loopbaan kun je terecht bij het Leerwerkloket Achterhoek. Hier staan specialisten voor je klaar die de onderwijsmarkt goed kennen, veel weten van de kansen op de arbeidsmarkt en van financieringsmogelijkheden. Hierbij kun je denken aan omscholing, bijscholing, studiekeuze, beroepskeuze, loopbaanadvies, scholing op de werkvloer of algemene informatie over de arbeidsmarkt.

Succesverhalen

Succesverhaal 1 Van werken in de kinderopvang naar begeleiding van specifieke doelgroepen.

Succesverhaal 2 Geen oriëntatie op de arbeidsmarkt, gemiste kans!

 

Waar kunnen wij je mee helpen?

  • Vraag je je af welke opleiding of beroepsrichting bij jou past?
  • Wil je je opleiding combineren met een stage of een vak leren in de praktijk?
  • Ben je werkloos en wil je nieuwe kansen creëren via bij- of omscholing?
  • Wil je verder komen in je werk of misschien iets heel anders gaan doen?
  • Ben je vijftigplusser en wil je graag nog iets nieuws leren?
  • Ben je benieuwd wat jouw ervaring waard is?

Wil je weer naar school maar weet je niet welke keuzes er zijn ?

Klik hier op de link en lees informatie over het onderwijssysteem in Nederland. Vanuit het Basis onderwijs of het speciaal (voortgezet) onderwijs kun je doorleren in de basisvorming. De basisvorming bestaat naast het praktijkonderwijs uit het vmbo, havo en vwo. Het vmbo kent vier verschillende richtingen. Na deze laatste leerweg kan doorgeleerd worden op de havo. Naast deze reguliere vormen van onderwijs biedt volwassen educatie (vavo) een voorbereiding op het landelijke eindexamen vmbo theoretische leerweg, havo of vwo.

Wil je meer weten over BOL en BBL, klik dan op deze links. BOL staat voor Beroeps Opleidende Leerweg waarbij je het grootste deel van de opleiding op school te vinden bent. BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Een BBL studie betekent een combinatie van werken en leren, waarbij je in dienst bent van een erkend leerbedrijf.

Maak hier een afspraak met ons